4.8.2016. 18:10
0
KIA revolucija: Stiže južnokorejski odgovor japanskom Nissan Jukeu
Nažalost, na pogon na sve točkove možete zaboraviti, takve stvari "nisu bitne" kod šminkerskih terenaca. Južnokorejska automobilska kompanija KIA Motors će već ove godine predstaviti novu generaciju kompaktnog modela Rio u sklopu kojeg će se naći mjesta i za povišeni model.

Rio četvrte generacije premijeru će imati početkom oktobra u Parizu, a potom će stići i povišeni crossover model. Vijest je potvrdio i čelni čovjek Kije za Zapadnu Europu, John Kim, što i ne čudi s obzirom da je korejska kompanija koncept baby crossovera predstavila prije gotovo tri godine.
 
Dizajnerski srodan novom Sportageu, Rio SUV model će pažnju plijeniti i osjetno boljom ponudom prostora. Uz standardnu ponudu motora mjesta će se zasigurno naći i za plug-in hibrid, koji daje kombiniranu snagu od oko 140 KS.


(Anesa Agović / SB)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.