23.9.2016. 19:37
0
Za dvije godine stiže novi BMW X4
Za dvije godine trebala bi biti predstavljena nova generacija BMW-a X4. To znači da zamjena stiže poslije manje od pet godina, obzirom da je koncept X4 predstavljen 2013., a serijska verzija godinu dana kasnije.

Vizuelno, nova generacije se neće previše razlikovati od aktulenog modela, koji je i dalje atraktivan. Glavna promjena je da će X4 koristiti novu platformu na kojoj će biti bazirana i nova generacija “BMW X3”. Nova platforma je potrebna zbog plag-in hibridnih i električnih verzija od kojih Bavarci očekuju veliki prodajni uspjeh. Električna mobilnost zahtijeva sopstvenu arhitekturu koju će kasnije koristiti i svi modeli “X porodice”.

Još jedna tehnička inovacija jeste  i nova generacija elektonike koja će biti u stanju da se automatski ažurira svake tri godine. Ovo rješenje će omogućiti vozačima da unaprijede multimedijalni sistem ili sisteme asistencije i da tako zadrže korak sa novim ili redizajniranim modelima iz BMW-ove game. 

Ljubitelji konvencionalnih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, međutim, ne bi trebalo da budu zabrinuti jer će BMW X4 ostati vjeran klasičnim agregatima od kojih će najsnažniji biti šestocilindraš sa 400 KS, piše CDM. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.