2.11.2016. 22:40
0
Audi odložio lansiranje A3 i Q4
Audi je odlučio da odloži tržišno lansiranje nove generacije A3, kao i potpuno novog Q4 krosovera. Razlog je popravka automobila pogođenih dizel skandalom.
Po „Automotive Newsu“ i „Auto Motor und Sportu“, inženjeri njemačke kompanije su zauzeti ažuriranjem softvera na vozilima koja posjeduju takozvani poništavajući uređaj. 

Prošle godine je Audi osvježio aktuelni A3. Što se Q4 tiče, on je imao prethodnicu u vidu TT Offroad Concepta, predstavljenog u Pekingu 2014. Međutim, serijska verzija neće biti spremna prije 2021.

Audi se nada da će novi krosover generisati nove kupce. Aduti su mu atraktivan dizajn, inspirisan konceptom iz Pekinga i hibridna tehnologija izvedena iz većeg Q6 e-trona.

Q4 treba da se stavi naspram nove generacije BMW-a X4, koji treba da stigne do kraja decenije i Mercedes-Benza GLC Coupe.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.