27.11.2016. 21:28
0
Svjetski ženski auto godine: Jaguar F-Pace osvojio simpatije dama
Titulu "Svjetski ženski auto godine" za 2016. (Women’s World Car of the Year) osvojio je luksuzni krosover Jaguar F-Pace.
Pored toga što je proglašen za ukupnog pobjednika, F-Pace je trijumfovao i u kategoriji krosover/SUV automobila.

Prvi krosover u istoriji Jaguara odnio je pobjedu zahvaljujući "kombinaciji uspješnog dizajna, svakodnevne upotrebljivosti i neuporedivog vozačkog iskustva koje pruža", stoji u obrazloženju nagrade.

Žiri se sastojao od 17 žena, iz 14 zemalja, čiji je posao da pišu o automobilima, a u širem izboru bilo je 294 aktuelna modela.

Za najbolji automobil u kategoriji porodičnih putničkih vozila, proglašena je Honda Civic, dok je nagradu za najbolji model sa sportskim performansama odnio Ford Mustang.

Dame su odlučile da je Honda Jazz najbolji automobil u kategoriji pristupačnih, niskobudžetnih modela, a na drugom kraju cijenovnog spektra, u klasi luksuznih vozila, pobijedio je Volvo S90.

Prema mišljenju pripadnica ljepšeg pola, Toyota Prius hibrid četvrte generacije je "najzeleniji" automobil 2016.

Svjetski ženski auto godine" (Women’s World Car of the Year) jedini je izbor za svjetski auto godine u čijem žiriju se nalaze isključivo žene. 

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.