1.12.2016. 18:34
0
Ford pripremio dvije posebne edicije Mustanga za evropske kupce
Paralelno sa predstavljanjem nove generacije popularnog modela Fiesta, Ford je za evropske kupce pripremio dvije specijalne edicije modela Mustang.
Iza naziva Black Shadow Edition i Blue Edition stižu dvije specijalne edicije aktuelnog Mustanga koje će Ford ponuditi isključivo kupcima na evropskom tržištu, a pored vizuelnih karakteristika obje edicije krase i kvalitetniji materijali sa kojima je obložena unutrašnjost automobila. 

Edicija Black Shadow biće na raspolaganju samo uz Mustang GT koji pokreće 5-litarski V8 motor sa 440 KS, a Ford uz nju nudi četiri boje karoserije (bijela, žuta, crvena i plava).

Među najuočljivije spoljne detalje sa kojima se ova edicija razlikuje od standardnog Mustanga spadaju crne 19-inčne aluminijske felne, crni prepoznatljivi zaštitni znak "galopirajućeg ponija" i decentni crni detalji na bokovima karoserije i ispupčenju na dugom poklopcu motora.

Crna boja dominira i u kožom obloženoj unutrašnjosti automobila, a u dio bogate standardne opreme spada vrhunski ShakerPro audio-sistem sa 12 zvučnika, ali i posljednja generacija Fordovog multimedijalnog sistema SYNC3 s kojom se upravlja preko 8-inčnog displeja.

Sa opcijom Blue Edition u Fordu su na neki način željeli podsjetiti na svoju legendarnu plavu boju koja se na Mustangu prvi put pojavila 1969. godine.

Pored snažnijeg Mustanga GT, Blue edicija će se nuditi i uz slabiji model koji pokreće 2,3-litarski četverocilindarski turbo-benzinski motor koji raspolaže sa 317 KS. Iz samog naziva edicije jasno je da kupce očekuje isključivo plava boja karoserije, ali i posebne 19-inčne felne.

Nezaobilazne su i karakteristične crne uzdužne trake preko poklopca motora i krova karoserije.

Obje edicije u evropskim prodajnim salonima Forda pojavit će se do kraja godine.

(CDM/Alen Avdić)
 
VikendFord
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.