13.2.2017. 11:01
0
Porsche predstavlja svojih pet bisera
Njemački proizvođač odabrao je da prikaže javnosti pet veoma rijetkih sportskih modela iz svoje bogate historije.

Muzej Porschea u Štutgartu nezaobilazna je destinacija za svakog pravog automobilskog zaljubljenika kojeg put nanese u ovaj njemački grad. Međutim, ni posjetioci muzeja nisu u prilici da vide neke bisere iz istorije kompanije koji se čuvaju u posebnom skladištu.

Ovog puta, Porsche nam otkriva pet raritetnih sportskih automobila koji su izrađeni u malim serijama. Od Porschea 964 Turbo S iz 1992. sa 360 ks, koji je proizveden u seriji od 86 primjeraka, pa do izuzetno rijetkog modela 356 America Roadster iz 50-tih godina 20. vijeka. Ovaj automobil imao je motor od samo 70 konjskih snaga. Napravljen je isključivo za američko tržište, a izrađeno je svega 16 vozila, prenosi b92.

(Alen Avdić) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.