27.3.2017. 17:09
0
Ovo je najbrži policijski automobil na planeti
Policiji Dubaija kao da nije bilo dosta što ima „najbrži vozni park“ na svijetu, već je morala da ima i najbrži patrolni automobil.

Ako na ulicama ovoga grada ugledate jedan Bugatti kako juri filmskim brzinama, znajte da se radi o „pozitivcima“ i da su najvjerovatnije u potjeri, jer, policija Dubaija u svojoj floti od 14 superautomobila ima i jedan Bugati veiron.


Maksimalna brzina koju može da razvije novi najbrži policijski na svijetu automobil je 407 kilometara na sat, a to mu omogućava motor Ve-16, sa 1.001 konjskom snagom.


Tako je na drugo mjesto potisnuta italijanska policija, čiji je Lamborgini hurakan LP 610-4 nosio tu titulu.

Na ulicama Dubaija možete vidjeti i Aston martin van-77, Lamborgini aventador i Ferari FF.


Čitava ova „paleta“ zeleno-bijelih superautomobila lokalnih snaga reda sastavljana je 2013. i 2014. godine, da bi se poboljšao imidž policije.

Uglavnom služe za krstarenje turističkim zonama, jer, vjerovali ili ne, posla gotovo i da nemaju, piše CDM.

(Alen Avdić) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.