27.3.2017. 21:14
0
Nastavljena testiranja Uberovih automobila bez vozača nakon udesa
Automobili bez vozača (autonomni automobili) kompanije Uber Technologies u ponedjeljak ujutro su vraćeni na ceste u San Franciscu, tri dana nakon udesa u Arizoni koji je privremeno zaustavio testiranja, izvještava Bloomberg.

Ovo jutro nastavljamo naše operacije u San Franciscu - napisala je u emailu glasnogovornica Ubera.

U gradu Tempe u saveznoj državi Arizoni, testiranja su još uvijek obustavljena, kao i u Pittsburghu, ali ova kompanija očekuje da će se uskoro nastaviti.

Jedno od Uberovih autonomnih terenskih vozila marke Volvo u petak je učestvovalo u sudaru u gradu Tempe. Vozilo nije izazvalo ovaj incident i nije bilo povrijeđenih, saopćeno je iz policije.

Još jedan automobil nije uspio izbjeći Uberov automobil, posljedica čega je bilo prevrtanje Uberovog vozila na stranu, navodi se u policijskom izvještaju.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.