25.5.2017. 14:47
0
Pogledajte evoluciju Porschea 911 od prvog do milionitog primjerka
Osim činjenice da je riječ o najuspješnijem sportskom automobilu svih vremena, možda je još zanimljiviji podatak da je čak 70 posto proizvedenih primjeraka modela 911 još uvijek na cesti, odnosno svakodnevno se vozi po putevima, što dokazuje pouzdanost ovog modela.

Istorija je počela prije 54 godine, 1963. s prvom generacijom, a Porsche je na svom YouTube kanalu objavio video evolucije modela 911.

Tako se mogu vidjeti sve generacije kao i broj prodanih primjeraka po generacijama, prenosi Jutarnji.hr.

Milioniti primjerak proizveden je prije dvije sedmice.

U Porscheu su odlučili jubilarni primjerak poslati u Porsche muzej u Štutgartu, ali će prije toga odraditi niz putovanja po značajnim lokacijama. Tako će proći ceste po Škotskoj visoravni, odvoziti nekoliko krugova po legendarnom Ringu, a projuriće i na nekoliko poznatih saobraćajnica u SAD-u i Kini.

Porscheu svakako treba čestitati jer postići brojku od million primjeraka s ovakvim modelom je zaista impresivno, prenosi Jutarnji.hr.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.