28.5.2017. 22:28
2
Test otkrio koji su automobili najbezbjedniji na putevima
Novi izvještaj koji prenosi CNN otkriva 11 različitih modela automobila i terenaca u kojima niko nije izgubio život u periodu od četiri godine.

Izvještaj, koji je predstavio američki Institut za bezbjednost u saobraćaju, je uzeo u obzir broj smrtnih slučajeva u periodu od 2012. do 2015. godine.

Svoje mjesto na listi najbezbjednijih automobila su našli Audi Q7, Folksvagen Tiguan, Tojota Tacoma, Mazda CX-9, Audi A6, Jeep Cherokee, BMW 535i, BMW 535xi, Lexus RX 350, Lexus CT 200h i Mercedes M klase (GLE).

Kako su otkrili na Institutu, sve je stvar fizike. U testu simulacije nesreće kada se sudare dva automobila sa ove liste, daleko gore će proći putnici u fizički manjem vozilu.

Primijetit ćete da se na listi mahom nalaze terenska vozila , uz nekoliko fizički manjih automobila, prenosi N1.


(Fena/Admir Oručević)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.