23.7.2017. 12:35
0
Zašto zaposleni u Ferrariju ne mogu kupiti Ferrari?
Nije tajna da Ferrari ne može kupiti baš svako. Barem ne one posebne, limitirane serije.

A ko može, ili ne može imati Ferrari, odlučuje Enrico Galliera, šef marketinga čiji je nadimak Mr. No.

U svojoj karijeri u Ferrariju “gospodin Ne” nije samo odbio sumnjive likove i kriminalce. Negativan odgovor često je slao i na adresu kraljeva i prinčeva.

“Potražnja za našim automobilima uveliko nadmašuje ponudu. Stoga moramo imati neki kriterijum, a vodimo se time da limitirane serije zapravo budu poklon našim najboljim klijentima”, kaže Enrico Galliera.

Mr.No je na popis onih, koji ne mogu kupiti i Ferrari stavio i zaposlene u kompaniji. Osim, naravno, vozače F1 tima.

“Kada kupci toliko čekaju na svoj superautomobil, nije lijepo da ga prvo dobiju naši radnici”, objasnio je Enrico Galliera, piše CDM.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.