1.8.2017. 16:34
0
Rijedak model: Na aukciji Lamborghini Diablo GTR
Devetnaesti, od svega 30 proizvedenih GTR modela, Lamborghini Diablo iza sebe ima bogatu trkačku karijeru, a na predstojećem Pebble Beach Concours d’Elegance biće na aukcijskoj prodaji, gdje se očekuje da donese preko pola miliona dolara.

Kažu da su egzotični automobili baš kao i vino – što vrijeme više prolazi, to su cjenjeniji i više dobijaju na svojoj vrijednosti.


A ako je, kojim slučajem, u pitanju primjerak iz limitirane serije, u kojoj je proizvedeno svega 30 automobila, tada sve raste eksponencijalno!

Baš takav je i ovaj Lamborghini Diablo GTR iz 2000. godine, koji 19. automobil u nizu od svega 30 proizvedenih GTR modela, specijalno namenjenih trkačkoj stazi.


Samim tim, enterijer je zaista “spartanski” i predviđen isključivo za vozača, što se, u suštini, i očekuje od jednog “trkača”. Karoserija je izrađena od ugljeničnih vlakana, dok je za “prozore”, umjesto višeslojnog stakla, korišćen Plexiglas.

Iza leđa vozača nalazi se 6,0-litarski V12 “dragulj” od 590 konjskih snaga, koji je dugo vremena bio najsnažniji Lamborghinijev motor u ponudi.


Ovaj model, konkretno, nastupao je u Supertrophy seriji, a bio je u vlasništvu nekoliko trkačkih timova. Godine 2012. urađena je kompletna restauracija vozila na fabričke specifikacije, kada mu je vraćena i tradicionalna narandžasta boja. Na predstojećem Pebble Beach Concours d’Elegance, ovaj model će se naći na aukciji posredstvom kuće RM Auctions, a procenjeni iznos koji bi trebalo da se dobije za ovaj Diablo GTR kreće se od 580.000 do 780.000 dolara, piše CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.