25.12.2017. 15:56
0
Najmanja Mercedesova limuzina stiže naredne godine
Nova generacija Mercedesove kompaktne A klase biće bogatija za još jedan model. Hečbeku sa pet vrata, kupe limuzini CLA i krosoveru GLA pridružiće se i Sedan verzija.

Mercedes iz godine u godinu povećava proizvodnju i prodaju svojih automobila, a velike zasluge za to pripadaju modelima iz najmanje, A klase.

U poslednjih nekoliko godina, njemački premijum proizvođač je proširio gamu kompaktnih modela sa prednjim pogonom. Podstaknuta dobrim prodajnim rezultatima, kompanija je odlučila da obogati ponudu A klasom sedan, koja će na tržištu parirati Audijevom modelu A3 Limousine.

S obzirom da je u planu da se u proizvodnji zadrži i kupe limuzina CLA, predviđa se da će taj model u novoj generaciji biti luksuzniji i nešto skuplji.

Što se tiče A klase Sedan, Mercedes već neko vrijeme sprovodi testove pretprodukcijske verzija na javnim putevima, a nedavno se pojavio video snimak prototipa, koji se u internoj fabričkoj nomenklaturi vodi pod oznakom V177.

Sedan će biti praktičniji, jeftiniji i stilski konvencionalniji u odnosu na Mercedes CLA, sa više mjesta za glave putnika pozadi i većim, pristupačnijim gepekom.

Dizajnerski je zasnovan na Conceptu A Sedan iz aprila 2017, a enterijer će biti sličan onom iz nove A klase hečbek, sa dva velika digitalna ekrana, lijevim koji ima ulogu instrument table, i centralnim koji opslužuje multimedijalni sistem.

U bazičnoj verziji, Merce Kada je riječ o motorizaciji, pretpostavlja se da će se među pogonskim jedinicama naći i nedavno predstavljeni 1.3 turbo benzinac, koji je razvijen u saradnji Renaulta i Mercedesa.

Mercedes A klase Sedan imaće premijeru tokom 2018, ali će prije njega debitovati nova A klasa hečbek, koja se sprema za martovski sajam automobila u Ženevi, gdje će zadržati klasične analogne instrument satove, prenosi CDM.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.