4.1.2018. 18:29
0
Audi želi da konstruiše model koji će biti rival BMW-u
Šef dizajna kompanije Audi, Mark Lihte, je izjavio da želi da nJemački gigant proizvede luksuzni kupe koji će biti direktan pandan BMW-ovoj Seriji 8, ali ne vJeruje da je potražnja na tržištu dovoljna kako bi opravdala takav model.
Lihte je izjavio da mu se sviđa oblik kupea sa dvoje vrata, ali je istina da je prodaja mnogo slabija u odnosu na četvorovratne modele. On je dodao da niko ne zna šta će se dogoditi u budućnosti, i da kompanija ima mnogo ideja koje idu u tom pravcu.

Sektor luksuznih kupea je privukao pažnju nakon najave dolaska BMW-ove Serije 8, koja će biti rival Mercedesovoj S Klasi Coupe, kao i novom Polestaru 1, koji će biti prvi model novog podbrenda kompanije Volvo.

Audi je svoju pažnju usmjerio dalje od dvovratnih modela u proteklih nekoliko godina, ali koncept Prologue predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu 2014. godine je nagovijestio kako bi mogao da izgleda kupe iz Ingolštada.

Prologue je upravo jedno od prvih Lihteovih djela u kompaniji. Prvobitno je dizajniran da bi najavio tada novi Audijev dizajnerski jezik, ali bi mogao da bude inspiracija za model A9, odnosno, novi kupe sa dvoje vrata.

Uprkos rastućoj ponudi luksuznih kupe modela, Audijev model, ako dobije zeleno svjetlo, vjerovatno neće stići na tržište prije 2019. godine. Lihte je rekao da prednost imaju A6, zatim Q8, a onda i modeli A1 kao i novi Q3.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.