24.2.2018. 17:30
0
Panameru će voziti Huawei telefon?
Porsche Panamera prvi je automobil koji će dobiti Huaweijevo novo tehnološko rješenje za samovozeće automobile koje mu omogućava da prepoznaje i razumije okolinu.

Projekat ''RoadReader'' temelji se na vještačkoj inteligenciji, a iz Huaweija kažu da pomiče granice tehnologije prepoznavanja objekata i ujedinjuje mogućnosti učenja, brzine i performansi svojih uređaja koji koriste vještačku inteligenciju.

Kako navode, sistem za automobile bazira se isključivo na njihovim tehnologijama koje već od ranije koriste u pametnim telefonima.

Panamera tako može da prepozna više od 1.000 objekata, uključujući životinje, lopte, druga prevozna sredstva i da primijeni odgovarajuće akcije za njihovo izbjegavanje. Sličan rad tog sistema vidjeli smo kod Mate 10 Pro telefona koji prepoznaje šta snima kako bi prilagodio podešavanja fotoaparata.

- Naši pametni telefoni već koriste mogućnost prepoznavanja objekata. Željeli smo da vidimo možemo li u kratkom vremenu postići da isti princip primijenimo na vozilima i to ne samo za njihovo pokretanje, već i da koriste mogućnosti vještačke inteligencije za izbjegavanje prepreka. Ako je naša tehnologija toliko inteligentna da postignemo to u samo pet nedjelja, zamislite šta još može - izjavio je Endrju Gerihi (Andrew Garrihy), marketing direktor Huaweija za tržište zapadne Evrope.

Ovaj projekat će biti predstavljen i na sajmu u Barseloni gdje će se moći i isprobati ovakva Panamera.


(Ajla Hurko) 




0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.