12.4.2018. 16:32
1
Burno u VW-u, pada nova žrtva skandala
Njemačka automobilska grupacija Folksvagen (VW) razmišlja o tome da, u sklopu reorganizacije rukovodstva, zamijeni aktuelnog izvršnog direktora Matiasa Milera.
U planu je da na njegovo mjesto, prema tvrdnjama njemačkih medija, postave direktora brenda VW, Herberta Diesa.

Iz te grupacije poručuju da razmišljaju o reorganizaciji menadžmenta i o preraspodjeli odgovornosti među rukovodiocima, koja bi mogla “podrazumijevati promjene na poziciji predsjednika Upravnog odbora”, što je, kako navodi agencija AP, njemački termin za izvršnog direktora.

Folksvagen je u kratkoj izjavi naveo da je predsjednik Borda direktora Hans Diter Peč razgovarao sa čelnim menadžerima o njihovim dužnostima i da je ishod tih razgovora “trenutno otvoren”.

U saopštenju se dodaje i da je Miler “pokazao spremnost da doprinese” promjenama, ali se ne kaže da li on napušta svoj trenutni posao.

Njemački listovi “Handelsblat” i “Bild” prenijeli su da će Milera zamijeniti Dies, nekadašnji izvršni direktor BMW-a koji se 2015. godine priključio timu VW-a.

Miler (64) je bio direktor Poršea, VW-ovog ogranka, kada mu je u septembru 2015. godine neočekivano dodijeljena čelna pozicija u toj grupaciji.

Njegov prethodnik, Martin Vinterkorn, pao je kao “žrtva” u skandalu oko VW-ovih manipulacija na testovima mjerenja emisije štetnih gasova, ocjenjuje američka agencija, prenosi B92.

(Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.