13.4.2018. 16:11
0
Ko proda više automobila, Porsche ili Lamborghini?
Laicima Porsche i Lamborghini djeluju kao egzotične sportske marke automobila i svrstavaju ih u istu grupu, a još su oba brenda unutar Volkswagen Grupe.

Oba brenda rade sportske automobile i krosovere izuzetnih performansi i većina ljudi ne može da ih priušti.

Ipak, postoje ovdje dosta velike razlike, ne samo u cijeni već i u ekskluzivnosti. Proizvođači ovih dana objavljuju podatke o prodaji za prvi kvartal ove godine, a to je i dobra prilika za poređenje.

Porsche je recimo za prva tri mjeseca ove godine prodao 63.500 vozila, i ovo predstavlja rekordan prvi kvartal za njemačkog proizvođača.

Sa druge strane i Lamborghini je u prošloj godini imao rekordno dobru prodaju, ali to je mnogo, mnogo manje od Porschea. Radi se o brojci od 3.815 vozila za cijelu 2017. godinu, ili čak 16 puta manje od Nijemaca za jedno tromjesečje.

Naravno, veliki dio prodaje njemačkog brenda čine Macan i Cayenne (preko 23.000 u zadnjem kvartalu). I Lamborghini će sasvim sigurno podići brojke sada kada je predstavio Urus.

Zapravo Italijani planiraju da više nego udvostruče proizvodnju u godinama koje dolaze (oko 7.000 godišnje), upravo zbog Urusa, no i to će biti jako, jako daleko od brenda iz Štutgarta.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.