26.4.2018. 15:40
0
Legendarni Audijev kabriolet se vraća na scenu
Audi u ponudi ima tri kabrioleta, ali svi zajedno nisu ni do koljena jednom i jedinom.

Naravno, mislimo na model 80, odnosno kasnije A4, koji je u cabrio izdanju ostao upamćen kao jedan od estetski najuspješnijih Audijevih modela. I ne samo to, mnogi ovaj model stavljaju uz bok modelima kalibra Saaba 93, koji je prepoznat kao apsolutni toples klasik.

Audi trenutno nudi A3 cabrio, koji je pravi raritet na cesti, a dalje slijede A5 cabrio i TT Roadster kao još posebniji i dakako skuplji modeli. R8 se dakako ne uklapa u ovo, on je priča za sebe.

Kako javlja njemački Auto Bild, Audi će ukinuti dva prije spomenuta modela (A5 i TT) i zamijeniti ih jednim kabrioletom. A da se stvari dodatno zakomplikuju, model zasnovan na modelu A3 nosiće prestižniju oznaku, legendarnog A4 Cabrio. Postavljanje na MQB platformu i korištenje provjerene tehnologije učiniće model dostupnijim, a time i tržišno zanimljivijim.

Neke informacije govore kako bi od dimenzijskih rivala kalibra C klase i BMW-a serije 4 novi A4 Cabrio mogao biti jeftiniji i do 10.000 eura.

Audi je prošle godine prodao 7.404 primjeraka A5 Cabrio, te svega 3.971 primjeraka modela TT Roadster.

Podsjetimo, Audi Cabriolet na osnovi modela 80 proizvodio se od 1991. godine do kraja milenijuma. Nudio se sa 2.3 V5 motorom sa 133 KS, a kasnije i sa 2.8 V6. Koju godinu kasnije ponuda se šri 2.0 benzincem i 2.6 V6 izvedbom od 150 KS, te na koncu stiže i 1.9 TDI.

Naslijedio ga je Audi A4 Cabrio (B6) 2002. godine i ostao u ponudi sve do 2009. godine, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.