30.5.2018. 14:22
0
Novi mercedes skrojen za uživanje na drumu
Novi “mercedes AMG GT S roudster” je maštarija iz čuvenog “Mercedesovog AMG” odjeljenja, namijenjena za vrhunsko uživanje na drumu.
“Sa ovim modelom naša AMG GT familija je kompletirana. Radi se o vrhunskom vozilu sjajnih dinamičkih voznih osobina sa neponovljivim uživanjem vozila sa otvorenim krovom”, kaže Tobijas Moesr, šef “Mercedesovog AMG odjeljenja”.

Ovaj roudster je opremljen moćnim AMG motorom sa osam cilindara u “ve” rasporedu, od četiri litre radne zapremine bi-turbo. Uz obrtni moment od 670 njutn metara razvija čak 522 KS.

Naravno, perfomanse su više nego izuzetne. Ovaj kabriolet do sto kilometara na čas iz mjesta stiže za 3,8 sekundi. Maksimalna brzina je 308 kilometara na čas. Potrošnja je 11,5 litara benzina na 100 kilometara, uz emisiju štetnih gasova od 262 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru.

Cijena još nije poznata.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.