16.7.2018. 20:58
0
Američka kompanija "Dura" u Makedoniji gradi fabriku za izgradnju auto-dijelova
Američka kompanija "Dura" započela je danas u skopskoj industrijskoj zoni "Bunardžik" izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih dijelova vrijednu 18 miliona eura.

Izgradnja pogona, u kojem će se proizvoditi eksterne aluminijske lajsne i krovni nosači za evropske proizvođače automobila, trebalo bi da bude završena do kraja godine, a probna proizvodnja očekuje se iduće godine. 

Potpredsjednik američke kompanije Mike Beckett rekao je da je skopska industrijska zona jasan izbor u odnosu na radnu snagu, angažovanje Vlade i vjerovatno uspješan proces rada. 

Amerikanci planiraju da za 10 godina ulože 38 miliona eura i otvore 500 radnih mjesta. 

U pogone u Makedoniji Amerikanci su investirali 180 miliona eura, a pogon "Dure" je deveta investicija SAD u makedonskim tehnološko-razvojnim zonama.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.