18.7.2018. 22:00
0
Ford povlači pola miliona vozila zbog problema sa mjenjačem
Proizvođač automobila Ford povlači oko 550.000 vozila u Sjevernoj Americi, kako bi popravio problem sa mjenjačem koji može dovesti do iznenadnog kretanja vozila.

Opoziv pokriva modele Fusion od 2013. do 2016. godine i mala SUV vozila Escape iz 2013. i 2014.

Iz Forda su kazali da se umetak koji je pričvršćen za kabl za pomjeranje na prenosniku može otkačiti. Ukoliko bi se to desilo, vozač može ostaviti mjenjač u položaju za parkiranje, a da vozilo bude u nekoj od brzina. To bi moglo dovesti do toga da se automobil pokrene, što povećava rizik od povreda i štete, ističu iz Forda.

Iz kompanije su naglasili da za sada nisu obaviješteni o tome da je problem doveo do bilo kakvih udesa ili povreda. No, savjetuju vlasnike vozila da prilikom parkiranja koriste ručnu kočnicu, prenosi CDM.

Fordovi dileri će bez ikakve naknade zamijeniti umetak, a vlasnici vozila će o svemu biti obaviješteni do 30. jula.

(Amila Alijagić)

Ford
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.