8.9.2018. 14:45
0
BMW X2 dobija najjači četvorocilindraš sa 306 KS
X2 M35i opremljen je najsnažnijim BMW-ovim motorom sa četiri cilindra i predstavlja sam vrh ponude ovog kompaktnog kupe-krosovera.
Njemački proizvođač upotpunio je gamu modela X2 novom najsnažnijom verzijom M35i.


Ispod haube nalazi se 2.0 litarski TwinPower Turbo motor koji iz svoja četiri cilindra izvlači 306 ks (225 kW) i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.


Snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću osmostepenog automatika, a automobil iz mjesta do “stotke” ubrzava za svega 4,9 s.

Osim moćnog pogonskog agregata, X2 M35i ima i adaptivno M Sport ogibljenje i M Sport prednji diferencijal.


Automobil je takođe opremljen M Sport kočnicama sa 17 i 18 inčnim čeličnim kočionim diskovima, dok upravljački M Sport sistem garantuje direktnije i preciznije upravljanje.


Stliski, spoljašnjost BMW-a X2 M35i izgleda agresivnije zahvaljujući novom prednjem braniku sa naglašenijim usmjerivačima vazduha, zadnjem spojleru i 19 inčnim alu felnama.


Sportski imidž prisutan je i u kabini, uz opciona M sportska sjedišta.


BMW X2 M35i u evropske prodajne salone stiže u martu 2019. godine.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.