21.10.2018. 15:45
0
Mercedes produžio svoj kompaktni SUV, na zadovoljstvo Kineza
Nije tajna da su produžene limuzine veoma tražene na kineskom tržištu, a isto važi i za SUV modele.

Najnoviji Mercedesov model koji je specijalno za kupce u Kini dobio verziju sa produženim međuoisovinskim rastojanjem je GLC.

Ovaj kompaktni premijum SUV na kineskom tržištu već je bio dostupan u regularnoj varijanti, koja se prodaje i u ostatku sveta, a od sada će moći da se nabavi u dužoj, "L" verziji.

Kinezi su tražili produženu varijantu – i dobili su GLC L.

Dizajn automobila je nepromenjen, osim što su njegove proporcije nešto drugačije zahvaljujući povećanju međuosovinskog rastojanja za 100 mm.

Mercedes GLC L ima dimenzije (d/š/v): 4.765/1.898/1.648 mm, dok je razmak između osovina sada 2.973 mm. Po tome je ovaj model sličan svom glavnom rivalu na kineskom tržištu – produženom Audiju Q5 L.

Najviše koristi od povećanog razmaka između osovina imaće putnici koji se voze na zadnjim sedištima vozila, što se može videti i na priloženim fotografijama - oni su dobili značajno više prostora za noge.

Motorizacija Mercedesa GLC L ista je kao i kod regularnog modela u Kini. Ponuda motora sastoji se od tri 2.0 litarska turbo benzinca, u verzijama sa 184 ks, 211 ks i 245 ks, a oznake modela su: GLC 200 L 4Matic, GLC 250 L 4Matic i GLC 300 L 4Matic.

Mercedes-Benz GLC L izrađuje se u fabrici Beijing-Benz Motor Company (BBAC), koja je u zajedničkom vlasništvu nemačkog Daimlera i kineskog BAIC.

Model sa produženim međuosovinskim rastojanjem košta 1.450 dolara više od običnog Mercedesa GLC, prenosi B92.


(Amila Alijagić)

Mercedes
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.