14.11.2018. 13:14
0
Mercedes GLE plesom izlazi iz blata
Premijum SUV modeli su često na udaru kritika da nisu sposobni za zahtjevnu vožnju van gradskog asfalta, ali je Mercedes sa novom GLE klasom odlučio da sruši te stereotipe.

Nova generacija Mercedesove perjanice dolazi sa opcijom naprednog sistema vješanja koji u Štutgartu zovu “E-Active Body Control”.

Ova tehnologija omogućava vozaču individualnu kontrolu nad amortizerima, kako bi regulisao nagib i odstojanje vozila od tla.

E-Active Body Control koristi 48-voltni električni sistem koji momentalno mijenja poziciju vazdušnog vješanja.

To u praksi znači da GLE može da se u krivini nagne skoro poput motocikla, kako bi smanjio efekat centrifugalne sile na pitanju vozila.

GLE sa tim sistemom bukvalno može da “zapleše” kako bi se izvukao iz neprohodne podloge, a kako to izgleda Mercedes je pokazao u video snimku. 

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.