13.2.2019. 14:39
0
Kompanija "Ford" upozorila Britance da će napustiti Veliku Britaniju zbog Brexita
Kompanija "Ford" obavijestila je britanskog premijera Theressu May da će možda morati da izmjesti dio proizvodnje izvan Britanije zbog "Brexita", rekao je neimenovani izvor.

Iz "Forda" su rekli da će možda morati da iskoriste alternative izvan Britanije, rekao je izvor koji je želio da ostane anoniman. 

List "Times" ranije je izvijestio da je ovaj proizvođač automobila obavijestio premijera da je pojačao pripreme za preseljenje proizvodnje izvan Britanije. 

"Ford" u Britaniji ima dvije fabrike motora. Kompanija je objavila prošlog mjeseca da će se suočiti sa troškom od milijardu dolara ukoliko Britanija napusti EU bez dogovora sa Briselom. 

Proizvođači automobila i ostale firme upozorile su na troškove koje će pretrpjeti u slučaju tvrdog "Brexita". 

Planirano je da Britanija napusti EU 29. marta. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.