14.1.2020. 15:32
0
U Beču 1.000 električnih punionica do kraja godine
U Beču je trenutno na elektroenergetsku mrežu priključeno 630 javnih električnih punionica. U protekloj godini su Bečlije 62.500 puta napunili svoja električna vozila.

- Do kraja 2020. godine pustit ćemo u rad dodatnih 370 punionica... U završnoj fazi će se u gradu na svakih 400 metara moći izvršiti punjenje - rekao je Michael Strebl, direktor preduzeća za snabdijevanje energijom "Wien Energie".

"Wien Energie" u 2020. godini nastavlja sa razvojem svoje infrastrukture i promocijom elektromobilnosti tako da će korisnicima u 23 bečke općine ubrzo biti dostupno ukupno 1.000 punionica. Preduzeće u ovu inicijativu ulaže 15 miliona eura.

Elektromobilnost je 2019. godine u Beču doživjela ekspanziju od 50 posto sa znatnim pojačanjem krajem godine. Dok su građani u septembru 2019. dnevno samo 221 puta koristili punionice, u novembru iste godine je taj broj porastao na 300 punjenja. 

Javne punionice "Wien Energie" opskrbljuju se 100 posto zelenom energijom iz solarnih i drugih obnovljivih izvora. Na ovaj način i snabdjevač i korisnici aktivno doprinose poboljšanju kvalitete životne sredine.

Prednost električnih vozila je značajno smanjenje štetnih gasova, CO2-emisija i smanjenje buke u gradovima, javlja PR Eurocomm Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

Bec
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.