17.2.2020. 19:10
0
Koronavirus drži Volkswagenove fabrike u Kini zatvorenim
Volkswagen je za sedmicu dana odgodio početak proizvodnje u svim kineskim pogonima koje vodi u konzorciju s kineskim SAIC-om, navodeći probleme u lancu nabave te logističke probleme prouzrokovane izbijanjem koronavirusa.

Njemački proizvođač automobila očekuje nastavak proizvodnje 24. februara. Međutim, proizvodnja u nekim tvornicama koje VW vodi s kineskom FAW Grupacijom nastavljena je u ponedjeljak, a preostali pogoni trebali bi početi s radom u narednim danima.

- Radimo naporno na vraćanju našem uobičajenom rasporedu proizvodnje, dok se suočavamo s kašnjenjima zbog izazova u lancu snabdijevanja i logistici, kao i zbog ograničenih mogućnosti putovanja za radnike u proizvodnji - izjavio je za DW portparol VW-a u Kini Nikolas Thorke.

Konzorciji u kojim učestvuje VW u Kini isporučili su kupcima na kineskom kopnu i u Hong Kongu u 2018. godini 4,21 milion vozila, odnosno oko 40 posto ukupne globalne prodaje VW-a.

Njihov rivalski kineski konzorcij kompanije Mercedes-Benz - Peking Benz ponovo je pokrenuo proizvodnju luksuznih putničkih automobila prošlog ponedjeljka, otprilike sedmicu dana kasnije nego što je bilo predviđeno, javlja DW.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.