3.3.2021. 22:50
0
Povratak u F1: Predstavljen novi bolid Aston Martina
Želim čestitati Aston Martinu na povratku u F1 po prvi puta od 1960. godine, rekao je u video poruci glumac Daniel Craig.
Nakon više od 60 godina Aston Martin se vraća u Formulu 1 predstavivši novi bolid AMR21 koji će u novoj sezoni voziti Sebastian Vettel i Lens Stroll, prenosi Avaz.

Ekipa koja je ranije bila poznata kao Racing Point preimenovana je tokom zime nakon što je vlasnik Lawrence Stroll preuzeo kontrolu nad poslovanjem Aston Martina. Novi tim zove sada se zove Aston Martin Cognizant F1 Team čime će Aston Martin imati ekipu u Formuli 1 prvi put nakon 1960. godine.

Predstavljanje bolida ove ekipe iščekivalo se s posebnim zanimanjem, a sada je otkriveno kako bolidom dominira boja "British racing green", ali zadržano je i nešto ružičastih detalja.

Podršku novom timu pružili su James Bond, ali i legendarni Tom Brady.

- Želim čestitati Aston Martinu na povratku u F1 po prvi puta od 1960. godine - rekao je u video poruci glumac Daniel Craig koji je utjelovio izmišljenog britanskog tajnog agenta Bonda koji u svojim filmovima često vozi Aston Martin.

- Nevjerovatno je uzbuđenje za mene, a siguran sam i za sve ljubitelje F1, vidjeti Aston Martin kako se ponovno utrkuje u svojoj kultnoj Aston Martin Racing Green - dodao je.

Prezentaciju novog bolida vodila je glumica Gemma Arterton, jedna od Bondovih djevojaka.


(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.