21.12.2022. 13:53
0
Tesla" planira da otpusti još radnika
FOTO: NN
Američka kompanija za proizvodnju električnih automobila "Tesla" suspenduje nova zapošljavanja i planira da u sljedećem tromjesečju otpusti još radnika, javio je američki novinski portal "Elektrek".

Mediji su u junu objavili da je generalni direktor "Tesle" Ilon Mask zatražio od uprave kompanije da iz ekonomskih razloga smanji broj radnika za 10 odsto.

Prema rezultatima današnje berze, prihod kompanije pao je na 435 milijardi dolara, a akcije su pale za više od 60 odsto.

Pored toga, Mask je krajem oktobra okončao kupovinu "Tvitera" za 44 milijardi dolara. Mediji pišu da se pad vrijednosti akcija "Tesle" može objasniti strahom ulagača da će Mask posvetiti više pažnje "Tviteru", što bi se negativno odrazilo na poslovanje "Tesle".


(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.