27.9.2024. 12:10
0
Škoda Kodiaq je sad otporna na metke i granate
Škoda UK sarađivala je sa kompanijom UTAC Special Vehicles kako bi predstavili blindirani Kodiaq, SUV koji je baziran na osvježenoj verziji prve generacije ovog modela.

Spoljna modifikacija odnosi se na blinkere spreda, na braniku i na vratima, dok je unutra infotainment sistem pretvoren u ono što škoda zove "komunikaciona stanica".

Škoda Kodiaq Armoured, kako se ovaj blindirani model zove, ima i staklo otporno na metke, dok je kabina značajno modifikovana i obložena čelikom.

Unapređeno je i kočenje kao i vješanje zbog povećane težine, a sva četiri točka imaju sistem koji omogućava vožnju čak i u slučaju pucanja gume. Motor nije mijenjan u odnosu na original.

Škoda kaže da je ovaj Kodiaq dizajniran tako da može da izdrži napade iz raznih pištolja, pušaka, ali i eksplozije granata ili drugih eksplozivnih naprava.

Ima sertifikate PAS 300 i PAS 301,  a tokom procesa sertifikacije na njega je ispaljeno više od 200 metaka, između ostalog.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.