02.01.2025 19:18
1
Stevandić komentarisao odluku Schmidta da poništi zaključke NSRS-a: "Nije cilj valjda da nam pokvare Božić i nastupajuće praznike'"
Ne znam motive Christiana Schmidta, ali znam da je Sud BiH podržao zaključke NSRS, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, reagujući na odluku visokog predstavnika u BiH da poništi zaključke NSRS..

- Takođe ne znam razlog zašto ga američka ambasada tretira kao batlera i prije OHR-a, objavljuje njegove odluke. Ali znam da su zaključci NSRS podržani od Suda BiH koji je u slučaju suđenja predsjednika RS postupio po njima i štitio prava pacijenta, imenujući tim vještaka i uvažavajući njegovo mišljenje - naveo je Stevandić u objavi na Iksu.

Istakao je da takođe zna da su zaključci u skladu sa evropskim standardima gdje niko van zakodonodavnih tijela ne donosi zakone.

- Pa molim da pročitaju mišljenje Venecijanske komisije. Takođe znam da zaključci NSRS traže poštovanje, a ne rušenje Dejtonskog sporazuma i da su prodejtonski, jer po njemu odluke donose narodi i entiteti u skupštinama, a ne PIC ili ambasade. Nije valjda valjda cilj da nam pokvare Božić i nastupajuće praznike? Za sad toliko - naglasio je Stevandić.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.