18.10.2015. 15:40
0
Najavljena tužba protiv Stanića jer se u bolnicama koriste zavoji stari preko 50 godina
Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske najavili su tužbu protiv člana Odbora za zdravstvo SDS-a Slobodana Stanića zbog tvrdnji da se na pojedinim klinikama koristi zavojni materijal star i više od 50 godina.

Istovremeno, navode da je već duže vrijeme u UKC-u „na snazi upustvo kojim je osoblje zaduženo da se, ukoliko se pojavi sanitetski materijal koji je neispravno pakovan, oštećen ili isteklog roka, on koristi isključivo i samo u gipsaonama i u svrhu čišćenja“.

Takav materijal, navode iz UKC-a, nikako se ne može koristiti u svrhu zbrinjavanja pacijenata. 

Navode da su Stanićeve tvrdnje tendenciozne s ciljem omalovažavanja i uznemiravanja javnosti.

- Jasno je vidljivo da je Stanić mogao iznijeti i otirač za čišćenje poda na televiziju i reći da se koristi kao sanitetski materijal. Očigledno je da je namjera Stanića skupljanje jeftinih političkih poena, omalovažavanje zdravstvenih profesionalaca i ustanova i potpuno neosnovano uznemiravanje javnosti - tvrde iz UKC-a.

Klinički centar Banja Luka je nedavno koristio zavojni materijal koji je proizveden 1949.godine, upozorio je danas član Glavnog odbora SDS-a Slobodan Stanić ističući da upravo to oslikava pravo stanje u zdravstvenom sistemu RS. 

Ovaj materijal je korišten u vrijeme dok je bila nestašica zavojnog materijala na pojedinim klinikama, od kojih je jedna hirurška. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.