30.10.2015. 18:04
0
Evakuisano stanovništvo, plinskim bocama i benzinom htjeli raznijeti hotel Dallas u Janji
Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Pretresom hotela "Dallas" u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, rekli su Centru javne bezbjednosti Bijeljina. 

Postupajući prema saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela "Dallas" u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad. 

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim djestvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do napad.

Hotel "Dallas" u Janji kod Bijeljine čije je pripremljeno razaranje spriječila policija vlasništvo je 64-godišnje žene koja živi na relaciji Janja - Holandija, javlja dopisnik Srna.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je novinarima da u vrijeme policijskog pretresa u objektu nije bilo ljudi. 

U hotelu je pronađeno više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca, ekplozivnih i pirotehničkih sredstava koje su bile povezane krpama, s ciljem uništenja objekta, rekla je ona. Policija je sinoć evakuisala stanovništvo iz tridesak okolnih kuća, a jutros je obavljen pretres hotela "Dallas". 

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina. 

(SRNA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.