12.11.2015. 22:26
1
"Je li to Sifet poplašen? Glas se ne može povući, obraz ostaje crn"
Dom naroda BiH imenovao je Nikolu Poplašena, bivšeg predsjednika RS-a, za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH. Jedan od onih koji je dao glas za Poplašena je bio generalni sekretar Demokratske fronte i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Sifet Podžić. Nakon što je javnost reagovala na ovaj njegov potez on se oglasio sa žaljenjem što je to učinio. Njegovo kajanje mnogi nisu prihvatili i jasno su to komentarisali na svojim društvenim mrežama. Prenosimo status Svetozara Pudarića političara iz SDP-a BiH.
"Je l' to Sifet poplašen???

Čitam danas kako delegat iz Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je u Klubu Bošnjaka Parlamenta Federacije BiH izabran od delegata koji su u taj dom birani sa lista poslanika Demokratske fronte u kantonalnim skupštinama, imenom Sifet, prezimenom Podžić, priznaje da je pogriješio kod glasanja za izbor Nikole Poplašena za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Pri tome isti gospodin izražava kajanje zbog svog čina i jasno povlači liniju tvrdeći da se radi o ličnoj odluci čiji je cilj bio politički kompromis, a da njegova stranka nema ništa sa tim.
Postavlja se pitanje da li to gospodin Sifet tvrdi da je postigao lični politički kompromis i kakve je to lične prirode ono što su drugi dali u okviru tog kompromisa. Po definiciji, kod kompromisam svaki učesnik dogovora odustaje od nečega ili ustupa nešto od svoga. Šta je to i ko je taj drugi ili treći odstupio ili dao lično g. Podžiću koji je kao što sam kaže, načinio lični politički kompromis?
I još jedno pitanje: da li labava organizacija koja dozvoljava takve vrste kompromisa može govoriti o postojanju konzistentne stranačke politke? U stvari, da li se ona (ta grupa ljudi) uopšte može nazivati strankom? 

Razjašnjenje ovih pitanja je mnogo bitnije od toga koliko je ko nezadovoljan i činom i "vađenjem" g. Podžića, jer uvijek će biti različitih mjerila, a obraz svakako ostaje crn. A glas se ne može povući. Moglo je to i lukavije, poput predsjednika dviju stranaka: SBB i HDZ 1990 - ne dođeš i nikome se ne zamjeriš; i tako kad god je gusto - uvijek budeš dobar svima.
Nije Sifeta majka karala što se kocko već što se vadio.", napisao je Svetozar Pudarić na svom Facebook profilu.

(Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.