11.1.2016. 11:56
0
Prelazak ljekara Opće bolnice na UKCS zasad stopiran, građani donose pisma podrške
Pred zgradom Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš okupili su se građani koji su protiv gašenja ove bolnice, a u kutiju koja se nalazi ispred bolnice ubacuju pisma podrške zaposlenicima. Također, okupljeni su pozvali ljekare ove bolnice da ne prelaze na UKCS, piše bh. novinska agencija Patria.

Posljednja dešavanja oko spajanja Opće bolnice i UKCS izazvala su buru negodovanja u javnosti, a svoj glas protiv zatvaranja bolnice i pretvaranja u kacelarijski prostor za potrebe Vlade FBiH digle su brojne javne ličnosti.

Kako saznaje agencija Patria od izvora iz Opće bolnice, nijedan ljekar danas nije prešao na UKCS i prema informacijama pacijenti imaju punu uslugu.

Iako smo zatražili zvaničan komentar i stav menadžmenta Opće bolnice, rečeno nam je da će se tokom dana oglasiti saopćenjem ali da ljekari ne prelaze na UKCS.

Podsjećamo, UO Opće bolnice 7. januara razriješio je direktoricu Sebiju Izetbegović na lični zahtjev, a za v.d. direktora imenovan je Sead Bašić, specijalista ortopedije. Izetbegović je postavljena za direktoricu UKCS-a a njena želja je bila da se Opća bolnica pripoji UKCS-u što je i najavljivala na jednom od Kolegija. Također, 7. januara ljekarima Opće bolnice data je sporazumna molba za prelazak na UKCS, koja je pripremljena 6. januara, a datum početka rada na UKCS je 11. januar. Iako nadležne institucije šute i ne oglašavaju se o ovom slučaju, sada je izvjesno da je čitav proces zaustavljen. 

Dr. Dragan Stevanović, predsjednik UO Ljekarske komore KS kazao je u izjavi za Patriju da nisu podnijeli zahtjev Pravobranilaštvu KS vezano za zaštitu imovine Opće bolnice.

- Ljekarska komora insistira na zakonskoj cjelovitoj reformi zdravstva, ali uz adekvatne analize koje će biti izložene kritici stručne javnosti a vlasti usvojiti. Također, da se donese zakonita odluka - kazao je Stevanović.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.