1.2.2016. 17:01
0
Bakir Izetbegović o SBB-u: Možda koalicija bude i efikasnija, proradio je inat kod SBB-a
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici koja je počela u Sarajevu razgovara o koaliciji u kojoj su sa Savezom za bolju budućnost (SBB).

Predsjendik SDA Bakir Izetbegović novinarima je prije sjednice kazao da je koalicija stabilna i da mu je to u interesu, uz dobar odnos s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

Na upit novinara hoće li ostati ''ožiljci'' u koaliciji zbog novonastale situacije, kazao je da je moguće da će ostati, ali da koalicija zbog toga može biti i efikasnija.

- Možda koalicija čak bude i efikasnija u želji da dokaže da može, mislim da je refleks inata proradio u SBB-u i mi ćemo dati takav odgovor, jer krajnje je vrijeme da narod osjeti konkretno da se nešto pomiče - naglasio je Izetbegović.

Dodao je da se BiH vratila na evropski put, da su zabilježena nova radna mjesta u protekloj godini, ali da je to sve još nedovoljno.

Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić je kazao da je ta stranka i jučer razgovarala o koaliciji s SBB-om te da će to biti i danas na sjednici Kolegija.

- Jučer smo imali sastanak s posebnim akcentom na rad Vlade FBiH, reformski kurs, i ono što je pred premijerom i ministrima. Jučer smo razgovarali o koaliciji s SBB-om, o novim zadacima i onome što predstoji pred Federalnom vladom, kantonalnim vladama  i Vijećem ministara BiH kako bi predali aplikaciju za EU, ali i učinili dodatne iskorake koji su u Reformskoj agendi, a postavljaju se kao zadaća  - naveo je Sarajlić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.