23.2.2016. 11:47
0
Srebrenički pedijatar Avdo Hasanović: Raditi danas u Srebrenici je mnogo teže nego prije rata
Srebreničanin Avdo Hasanović jedini je pedijatar u Srebrenici. U srebreničkom Domu zdravlja je radio i prije rata, a u taj grad se vratio 2011. godine. Dobio je ponudu, nakon što se penzionirao, da radi pod ugovorom o djelu.

-Raditi danas u Srebrenici je mnogo teže nego prije rata. Dom zdravlja je neophodno renovirati, nedostaje medicinskog materijala i zbog toga su otežani uslovi rada. Ipak, nadam se da će biti bolje - kaže Hasanović u razgovoru za Fenu.

Ističe da se situacija u Domu zdravlja popravlja, u odnosu na unazad pet godina kada je bila mnogo lošija.

- Sadašnji život u Srebrenici nije ni sličan nekadašnjem. Međutim, primjetne su stvari koje idu nabolje. Nadam se da će izgradnja poznate Banje Guber vratiti nekadašnji sjaj Srebrenici - navodi Hasanović.

Podsjeća da je u srebreničkom Domu zdravlja prije rata postojalo interno odjeljenje, odjeljenje ginekologije i porodiljstva te dječije odjeljenje.

- Prije rata bila su uposlena dva internista, tri pedijatra, tri specijalista medicine rada, sedam stomatologa, jedan pneumoftiziolog i tri ginekologa. Ogromna je razlika kada je u pitanju kvalitet pružanja usluga prije rata i danas - naglašava.

Kaže da je rad s djecom na zadovoljavajućem nivou te da nema nikakvih problema s pacijentima.

Trenutno su u Domu zdravlja Srebrenica uposlena tri specijalista i dva fizijatra, jedan pneumoftiziolog, tri ljekara opće prakse i neuropsihijatar.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.