13.3.2016. 14:58
0
Službenici UIO BiH privremeno oduzeli tekstil vrijedan 40.000 KM na tržnici Arizona
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu raznih tekstilnih proizvoda na tržnici Arizona ukupne vrijednosti 40.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

"Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru Tuzla, izvršili su provjere porijekla robe kod pravnog lica registrovanog u Distriktu Brčko.

Aktivnosti na terenu su izvršene na tri lokacije na Tržnici Arizona. Prilikom izvršenih provjera obaveze plaćanja indirektnih poreza, uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju i urađenim popisom robe, utvrđen je višak robe stranog porijekla", saopšteno je iz UIO BiH.

U saopštenju se navodi da je u pitanju 794 komada farmerica, 106 komada raznih majica i 10 komada jakni. Protiv pravnog lica registrovanog u Distriktu Brčko i odgovorne osobe u pravnom, biće podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili prekršajno djelo Primanje, držanje i promet robe kojim je učinjen carinski prekršaj, iz člana 17 Zakona o carinskim prekršajima BiH.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.