24.3.2016. 14:20
0
Osmanović: Ubijeđen sam da će rezultati popisa biti objavljeni do zadanog roka
Ubijeđen sam da ćemo, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, u BiH do za to određenog roka doći u poziciju da objavimo rezultate popisa stanovništva - kazao je danas novinarima u Sarajevu ministar civilnih poslova BiH i koordinator Vijeća ministara za popis Adil Osmanović.

Naglasio je da je u stalnoj komunikaciji s direktorom i zamjenicima direktora Agencije za statistiku BiH i direktorima entitetskih zavoda za stastistiku, kao i to da su oni u stalnom radu i kontaktu.

- Očekujem da, možda već naredne sedmice, direktor Agencije za statistiku sazove Centralni popisni biro i da, onako kako je to propisano zakonom, Agencija za statistiku BiH utvrdi konačan prijedlog programa obrade popisne građe - kazao je.   

Ističe da se svi međunarodni i domaći stručnjaci slažu da je popis stanovništva u BiH 2013. godine urađen dosta kvalitetno i da određeni nesporazumi ne bi smjeli dovesti u pitanje konačno objavljivanje rezultata popisa.

- Očekujem i pozivam na odgovornost i ozbiljnost prije svega direktora i zamjenika direktora Agencije za stastiku BiH kao i direktore zavoda za statistiku entiteta da taj posao zaista dovedemo dokraja - poručio je Osmanović.

Podsjeća da je 1. juli rok do kojeg to treba učiniti.

Popis stanovništva proveden je u Bosni i Hercegovini 2013. godine, a zvanični rezultati još nisu objavljeni.

 

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.