25.3.2016. 13:26
0
Hollande pozvao predsjedavajućeg Vijeća ministara Zvizdića na samit lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu ambasadoricu Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi koja mu je uručila poziv francuskog predsjednika François Hollandea za učešće na Samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana koji će se održati u Parizu, 4. jula ove godine.

Ambasadorica Bodonyi je rekla da će Samit biti nastavak berlinskog i bečkoj sastanka i da se očekuje da ključne teme budu transportno i energetsko povezivanje, što predstavlja uslov za EU integracije.

Razgovarali su i o značaju  zaštite okoliša i tom prilikom ambasadorica Bodonyi je  predsjedavajućem  Zvizdiću uručila  poziv za ceremoniju   potpisivanja Pariškog sporazuma o klimi koji će se održati u sjedištu UN-a u New Yorku 22. aprila ove godine. 
 
Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Bodonyi su razgovarali  i o značaju otklanjanja prepreka za donošenje nacionalnih strategija za različite infrastrukturne projekte. Konstatovali su da je usvajanje nacionalne strategije preduvjet za  korištenje sredstva iz IPA fondova i da će se morati uložiti dodatni napor kako bi se na vrijeme realizirala izrada ovih strateških dokumenata.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.