3.4.2016. 10:18
0
Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH posjetila povratničko naselje Kozarac
Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica nastavlja da realizuje projekt "Podrška održivom povratku-obnovimo mostove prijateljstva u BiH", a članovi te asocijacije posjetili su povratničko naselje Kozarac.

Prije održavanja kulturno-umjetničke manifestacije posjetili su šehidsko mezarje Kamičani na kojem je do sada svoj smiraj našlo oko 700 šehida, nevino stradalih civila koji su mučki ubijeni u protekloj agresiji na BiH u Kozarcu. Traga se za još stotinama mještana Kozarca koji su ubijeni a koji do danas nisu pronađeni, saopćeno je iz Asocijacije.

Poslije proučene fatihe za šehide-ubijene mještane Kozarca i posjete memorijalnom centru u Kamičanima članovi Mostova Prijateljstva su u osnovnoj školi Kozarac za djecu i odrasle organizovali prigodan kulturno-umjetnički program.

Oko 35 članova Mostova Prijateljstva je realizovalo šestu posjetu povratničkim naseljima od početka 2016. godine, a planirana je posjeta 20 povratničkih naselja.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.