6.4.2016. 21:00
0
Jedan od terorista u Briselu radio kao student na poslovima čišćenja u Evropskom parlamentu
Evropski parlament je u srijedu potvrdio da je jedan od bombaša samoubica koji su izveli terorističke napade u Briselu 22. marta prije nekoliko godina kao student radio u zgradi parlamenta na poslovima čišćenja, javlja Anadolu Agency (AA).

"Evropski parlament potvrđuje da je prije šest-sedam godina, jedan od počinitelja terorističkih napada u Briselu radio dva mjeseca za jednu kompaniju za čišćenje s kojom je tada Evropski parlament sklopio ugovor. Kao student je radio tokom ljetnih praznika na poslovima čišćenja u Evropskom parlamentu mjesec dana 2009. godine i mjesec dana 2010. godine", rekao je glasnogovornika Evropskog parlamenta Jaume Duch Guillot.

Ipak, nije kazao o kojem je bombašu samoubici radi.

Inače, do sada su identificirana trojica bombaša samoubice Najim Laachraoui i Ibrahim El Bakraoui, koji su aktivirali bombe na aerodromu u Briselu i Khalid El Bakraoui, koji se raznio u podzemnoj željeznici Maelbeek. Još uvijek se traga za trećim napadačem na aerodromu.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.