15.4.2016. 10:27
0
Poplata: Čopor pasa na Kovačima uklonjen tek nakon što su nasrnuli na strankinju
Trebalo je da psi lutalice na Kovačima izujedaju strankinju da bi nadležni reagirali i odvezli agresivni čopor pasa koji mjesecima predstavlja svakodnevnu opasnost po građane, posebno one koji žive na tom području sarajevske starogradske općine, rezignirano je rekla u izjavi za Fenu Mersija Poplata koja je samo desetak dana ranije zadobila više ugriza nakon što ju je čopor od osam pasa lutalica napao na Kovačima.

I upravo nakon što je zadobila tjelesne povrede u predjelu desne nadlaktice, ona je tada u namjeri da upozori na ozbiljnost problema, u razgovoru za Fenu naglasila kako dolaze ljetni mjeseci kad je  u glavnom gradu BiH puno turista koji posebno u velikom broju dolaze na Kovače.

- Tada sam javno uputila nadležnim pitanje kakvu sliku šaljemo s turističkih lokaliteta  među kojima su i Kovači gdje je puno pasa lutalica, i šta će se dogoditi ako psi nasrnu na nekog od turista- kaže Poplata komentirajući "zakašnjelu" reakciju nadležnih da uklone čopor pasa s Kovača.

U posljednjih nekoliko mjeseci psi su nasrtali na brojne građane, što su Feni potvrdile i dvije zaposlenice u obližnjem supermarketu, jer su ih obje u samo nekoliko dana napali psi. Slično iskustvo su imale i brojni drugi  građani na Kovačima.

Poplata, koja ovih dana prikuplja medicinsku dokumentaciju, kako bi pokrenula tužbu  protiv nadležnih službi zbog napada i ujeda pasa lutalica kaže kako je žalosno da se reagiralo tek kad su psi napali turistkinju iz Danske.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.