21.5.2016. 8:19
1
Simbol Sarajeva na prodaji: BBI jedini dao ponudu za "Holiday" iz BiH?
U narednih nekoliko dana, a možda već i danas, zvanično će biti poznato ime kupca sarajevskog hotela „Holiday“, čija je vrijednost procijenjena na 83 miliona marak. U užem krugu za nekadašnji simbol grada Sarajeva, koji je od jula 2014. godine u stečaju, ostala su tri ponuđača, od ukupno devet prijavljenih, ali samo je jedna ponuda stigla iz BiH.

Vlasnik hotela, austrijska HETA, koja je prije nekoliko mjeseci i raspisala javni poziv za prodaju ove nekretnine kao najveći povjerilac, završila je svu tendersku dokumentaciju s ponuđačima, a sada je ostalo samo da se usaglasi dogovor s kupcem.

Avaz iz više izvora saznaje da je u užem krugu najpovoljnijih ponuđača i kompanija „Bosna Bank International Real Estate“, čiji vlasnici iz Dubaija itekako žele kupovinu ovog objekta, a vlasnici su i BBI centra u Sarajevu. Ovu informaciju potvrdio je i Amer Bukvić, direktor BBI banke Sarajevo.

- „BBI Real Estate“ zainteresirana je strana za kupovinu hotela „Holiday“. Želimo investirati u BiH, želimo napraviti još megaprojekata u BiH i poboljšati turističku zajednicu Sarajeva i BiH. A hoćemo li dobiti taj tender, zaista ne znam. Mi bismo voljeli da to dobijemo i ako dobijemo, onda ćemo napraviti nešto vrlo značajno za grad – rekao nam je Bukvić.

Prema javnom pozivu, prodajom je, osim samog hotela, obuhvaćeno i zemljište oko objekta, odnosno parking prostor ispred i iza hotela. Najniža cijena po kojoj bi hotel mogao biti prodat ne smije biti niža od oko 28 miliona KM. No, nezvanično saznajemo da nisu razjašnjeni svi imovinskopravni odnosi, pogotovo jednog dijela parking prostora koji je navodno u državnom vlasništvu.

Brojke
- 83 miliona KM vrijednost hotela
- 3 ponude u užem krugu
- 35.000 kvadrata veličina nekretnine


Anesa Agović

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.