2.7.2016. 18:26
0
Prostitutka iz Tuzle umrla od ciroze jetre, nije imala AIDS!
Četrdesetogodišnja Alisa S., nastanjena u Tuzli, preminula je 8. maja 2016. godine u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla nakon što je dan ranije hospitalizirana u izuzetno teškom zdravstvenom stanju. Zbog višegodišnjeg konzumiranja droge, najčešće heroina, bila je poznata službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Tužilaštva TK, koji su nakon njene smrti proveli sve neophodne radnje i vještačenja.

- Dežurni tužilac je, nakon njene smrti, izdao naredbu o obavljanju obdukcije. U izvještaju vještaka navedeno je kako je smrt prirodna i da je nastupila usljed obostranog gnojnog zapaljenja pluća i uznapredovale ciroze jetre. Tužilaštvo TK odlučilo je da ne pokreće istragu, jer ne postoje nikakve sumnje da je smrt nastupila nasilnim putem – rečeno je za “Avaz” u Tužilaštvu TK. 

Špekulacije da je Alisa S. zaražena virusom HIV u Tužilaštvu TK nisu komentirali, jer takvo šta nije navedeno u nalazu dobivenom nakon obdukcije. 

Inače, Alisa S. je, kako Avaz saznaje , 7. maja pronađena u besvjesnom stanju u stanu koji je unajmljivala u prigradskom naselju Šićki Brod. U sobi su pronađene određene količine droge, PVC vrećica i drugi sumnjivi predmeti, što ukazuje na to kako je bila žestok konzument opojnih sredstava. 

 Alisa S. je i majka dvoje djece, a godinama se prostituisala u blizini petlje Šićki Brod. Nije poznato u kakvim je odnosima bila s ocem svoje djece.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.