5.7.2016. 21:02
0
Kandidati za banjalučke odbornike: Od Zvijezdi Granda do mesara, revizora i doktora
Najstariji kandidat SNSD je Lazo Šešić, vlasnik mesare "Kod Laze", a najmlađi je Dalibor Ćup (25), pjevač koji je učestvovao u takmičenju "Zvijezde Granda".

Kandidatsko šarenilo primjetno je na partijskim listama za odbornike u banjalučkoj Skupštini grada. Mladi, penzioneri, radnici, ljekari, doktori nauka, mesari, sportisti, politikolozi, ali i pjevači - aduti su sa kojima vodeće stranke izlaze pred birače u Banjoj Luci.
 
Na listama je dosta novih „političara“, koji se ranije nisu bavili politikom.
 
Kandidat SNSD za gradonačelnika Banje Luke Igor Radojičić rekao je da je ova stranka sačinila odličnu kandidatsku listu.
 
"Imamo dosta novih i mladih ljudi. Najstariji kanidat je 1948. godište, a najmlađi 1991. Imamo kvalitetan program i uvjereni smo u pobedu", kazao je Radojičić.
 
Nosilac izborne liste SNSD u Banjoj Luci je ekonomista Srđan Amidžić (36), jedan od najmlađih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i docent na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.
 
Najstariji kandidat SNSD je Lazo Šešić, vlasnik mesare "Kod Laze". Najmlađi je Dalibor Ćup (25), pjevač koji je učestvovao u takmičenju "Zvezde Granda".
 
Na njihovoj listi je i predsjednik Društva specijalista doktora stomatologije Bojan Glamočanin, kao i Marinko Umičević, odbornik i tehnički direktor "Beme". I ove godine kandidat je Nenad Grbić, vlasnik "Spida" koji je na prošlim izborima dobio 5.000 glasova.
 
I u SDS-u uvjeravaju da imaju kvalitetne kandidate za gradski parlament. Predsednik GO SDS Banja Luka i nosilac liste Predrag Vulin, diplomirani inženjer mašinstva, kaže za "Novosti" da su na listi stranke doktori nauka, ljekari, ali i voćari i farmeri.
 
"Lista je veoma kvalitetna. Pred birače izlazimo sa čestitim ljudima koji su se dokazali u svojim profesijama", kaže Vulin.
 
Ljekari dominiraju i na listi SDS. Tu su hirurzi Mirko Raković i Slavko Grbić, inače profesori na banjalučkom Medicinskom fakultetu. Druga je doktorica Gordana Lazić koja radi u Univerzitetsko-kliničkom centru. Tu je i dr Dragana Grujić. Na listi SDS je i bivši glavni revizor Republike Srpske Boško Čeko.
 
Nosilac liste DNS je aktuelni predsjednik Skupštine grada Banja Luka Budimir Balaban. I DNS predlaže provjerene kadrove, pa su tu: ljekar Mira Popović, Novo Grujić, direktor preduzeća "Depot", Boran Bosančić, diplomirani pravnik i odbornik, Vera Sladojević, direktorica Centra za socijalni rad, Danijel Dojčinović, predsjednik mladih DNS...
 
Novo lice DNS je Željko Savić, vlasnik auto-kuće "Lav".
 
Nosilac liste PDP za gradsku skupštinu je Zoran Talić (33), diplomirani pravnik i predsjednik GO PDP Banjaluka.
 
"Na našoj listi je 85 odsto novih ljudi. Prosjek je oko 38 godina. Imamo energičan tim i kvalitetan izborni program i očekujemo odlične rezultate", rekao je Talić, prenose Večernje novosti.


(Anesa Agović / SB)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.