22.7.2016. 15:16
0
Dani 4. Viteške motorizovane brigade: „Braneći ‘kapiju Sarajeva’ odbranili ideju tolerancije i suživota u BiH!”
Učenjem Hatma-dove šehidima u džamijama u Hrasnici, Sokolovićima i Butmiru počelo je obilježavanje 24. godišnjice od formiranja 4. Viteške motorizovane brigade. Nizom aktivnosti koje će se održati na „Danima 4. Viteške motorizovane brigade”, suborci i članovi istoimenog Udruženja i ove godine prisjetiće se ratnog puta brigade koja je tokom rata čuvala Hrasnicu, Sokoloviće, slobodne teritorije Ilidže i područje Igmana, a samim tim i kapiju opkoljenog Sarajeva.
Naša djeca, porodice, rodbina i prijatelji su čuvari slave, viteštva i ljubavi koju je narod slobodnih ilidžanskih prostora gajio prema našoj brigadi. Braneći ilidžanske prostore, pripadnici Četvrte viteške motorizovane brigade odbranili su ideju tolerancije i suživota među ljudima različitih vjera i nacija“, kažu iz Udruženja „4. Viteška motorizovana brigada“. 

Obilježavanje 24. godišnjice brigade koja je nesebično čuvala svoj rejon djelovanja koji je bio i svojevrsna „kapija glavnog grada“ nastaviće se sljedeće sedmice, u utorak i srijedu, Memorijalnim fudbalskim turnirom „4. Viteška“ na stadionu Hrasnica, a u srijedu će biti položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje na Ilidži, nakon čega će biti održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža. U četvrtak će biti održan historijski čas i položeno cvijeće na mjesto stradanja i mezar Emira Bogunića-Čarlija, mjesto stradanja sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula, te mezar Ejuba Sarajkića - Eke. 

„Dani 4. viteške motorizovane brigade“ završavaju u četvrtak Centralnom manifestacijom na Centralnom trgu ispred Doma kulture Hrasnica. 

Brigada je tokom čitavog rata bila konstatno u prvim redovima odbrane, braneći „kapiju grada“ Sarajeva i vrata Bosne i Hercegovine. Zona odgovornosti 4. Viteške motorizovane brigade predstavljala je glavnu arteriju za funkcionisanje države.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.