22.8.2016. 11:26
0
Međunarodni skokovi na Bentbaši 27. avgusta
U subotu, 27.8.2016. godine s početkom u 16 sati, po drugi put će se na Bentbaši održati takmičenje u skokovima u vodu. Svoje umijeće u skokovima sa 16 metara visoke skakaonice, još jednom će odmjeriti nabolji skakači u regionu. Po pozivu organizatora Dine Bajrića, iskusnog skakača i pobjednika ovogodišnjih skokova u Jajcu nastupit će 25 skakača iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, prenosi agencija Patria.

Grad Sarajevo se na prošlogodišnjoj manifestaciji predstavio kao jedna nova destinacija za ovaj vid ekstremnih sportova, te izazvao pozitivne reakcije građana i medija širom naše države. Na osnovu takvih reakcija, namjera organizatora je da ovo takmičenje  preraste u tradiciju  u glavnom gradu BiH, tako da i u narednim godinama možemo gledati atraktivne skokove na Bentbaši,te da se ujedno i na taj način dodatno obogati ljetna turistička sezona u Sarajevu.

- S obzirom na to da će se takmičenje održati po drugi put, vjerujemo da će ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva i gostiju koji borave u gradu, kao i onih iz drugih bh. gradova, ali i brojnih medija - kazao je Bajrić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Općina Stari Grad Sarajevo. Partneri manifestacije su Grad Sarajevo, Sarajevska pivara, Sarajevski kiseljak, Proteini.Si i restoran Nova Bentbaša.

- Ovim putem se zahvaljujemo svim pokroviteljima koji su prepoznali važnost organiziranja ove manifestacije, te iskazali podršku u želji da takmičarski skokovi u Sarajevu na Bentbaši postanu tradicija  i da u narednim godinama preraste u sve veću i važniju manifestaciju - dodao je Bajrić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.