24.8.2016. 19:47
0
Mehmedović: Dobili smo 300.000 glasova, dužni smo zaustaviti atake iz RS i pokušaj rušenja države
Državni zastupnici okupit će se u ponedjeljak u 12 sati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH gdje će održati sastanak na kojem će biti razmatrana samo jedna tema: odgovor na najavljeni referendum u RS, potvrdio je za novinsku agenciju Patria zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović.

Mehmedović je podsjetio da je 13 državnih zastupnika (SDA, DF, BPS, HDZ 1990 i A-sda) početkom avgusta uputilo otvoreno pismo na adrese visokih međunarodnih zvaničnika u našoj zemlji, kojim su tražili da se zaustavi antidejtonsko djelovanje vlasti u manjem bh. entitetu, zbog zakazanog referenduma o Danu RS.

- Upozorili smo tada na odgovornost međunarodne zajednice i na posljedice takvog djelovanja. Vidimo da unutar članica PIC-a postoji neslaganje, da je sjednica na kojoj se trebalo razgovarati o referendumu odgođena. Odgovornost je na nama da uradimo šta možemo, ako već međunarodna zajednica, a posebno OHR koji je zadužen za čuvanje Dejtonskog sporazuma ne žele da urade ništa konkretno.

- Stoga, svi mi koji smo potpisnici ovog pisma, ali ovoga puta i uz druge kolege zastupnike iz probosanskih stranaka u Predstavničkom domu BiH obavljamo konsultacije šta da kao legitimni predstavnici građana, koji smo dobili 300.000 glasova poduzmemo u okviru svojih nadležnosti da zaustavimo atak iz RS i pokušaj rušenja države. Dužni smo to uraditi jer su građani glasali za nas da bi čuvali i borili se za državu - navodi Mehmedović. 

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH bit će održana dan kasnije, u utorak 30. avgusta. Iako je dnevni red već utvrđen, Mehmedović ne isključuje mogućnost da nakon sastanka zastupnika u ponedjeljak on bude proširen novom tačkom oko referenduma u RS.  

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.