3.9.2016. 13:09
0
Napokon se oglasio Inzko: Milorad Dodik se igra s vatrom
Visoki predstavnik Valentin Inzko izjavio je da se predsjednik RS Milorad Dodik igra vatrom ukoliko ne namjerava da odustane od referenduma o Danu RS, prenosi novinska agencija Patria.

Inzko je za beogradsku Politiku ocijenio da bi održavanje referenduma imalo ozbiljne posljedice na BiH i region, navodeći da bi to doprinijelo destabilizaciji BiH.

-Toga su svjesne zemlje koje čine bliži region, ali i šira međunarodna zajednica. Vrijeme je da se ide u pravcu smirivanja tenzija, povratka zakonskim procedurama i atmosferi konstruktivnog dijaloga. Put ka rješenju sasvim je jednostavan: poštovanje ustavnog okvira zemlje i njenih institucija. Sanjam o tome da zemlje koje govore iste ili slične jezike koriste tu nevjerovatnu prednost i ubrzaju svoje korake ka budućnosti, kaže Inzko.

U protivnom će, dodaje, korake preduzeti građani, koji, kako kaže, "već masovno odlaze".

-Ko bi želio da živi u zemljama sa konfliktima i sporim napretkom, ali i potencijalima sličnim rudniku dijamanata? Iskoristimo napokon te dijamante, velike talente našeg predivnog i prebogatog evropskog jugoistoka, kaže Inzko.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.